Ugrás a tartalomhoz
Bejelentkezés

Szakmai gyakorlat

Ha érdekel, hogyan működik a vízi közmű szolgáltatás, gyere a DRV Zrt.- hez szakmai gyakorlatra!

Szakmai gyakorlatunkra elsődlegesen olyan hallgatók jelentkezését várjuk, akik tipikusan „vízügyes” szakmákat tanulnak egyetemen (pl.: Vízügyi üzemeltetés mérnök, Építőmérnök, Vízellátás- Csatornázás szakmérnök), vagy főiskolán. Cégünk magas színvonalú szakmai támogatást nyújt a gyakorlatban résztvevőknek azáltal, hogy bepillantást nyerhetnek az ország egyik legnagyobb vízi közmű szolgáltató vállalatának működésébe, mindennapjaiba, így a gyakorlat végeztével nem csupán az elméleti oktatással, de valós szakmai rálátással kezdhetik meg tevékenységüket.

Szakmailag:

Ami nálunk nincs, az nem is létezik a szakmában. A teljesség igénye nélkül, nálunk egy cégen belül találkozhatsz rétegvízre, karsztvízre és felszíni vízre telepített vízbeszerzési és tisztítási létesítményekkel, kistérségi (pl.: egy falu) és regionális (több megyére kiterjedő) rendszerekkel. Megismerheted a síkvidéki, de a több nyomászónából álló rendszerek üzemeltetését is. Megtanulhatod, hogy miként lehet összhangot teremteni a szennyvíztisztító telep és a hozzá tartozó nagy kiterjedésű csatornahálózat között. Megismerheted a jogi és gazdasági szabályozó környezetet, ami a műszaki tevékenységek végzésének alapja. Továbbá láthatsz érdekes kivitelezési, építési munkákat is. Ami még fontos, hogy mindezt egy nagyvállalati munkakörnyezetben és kultúrában teheted meg és akár jelentős kapcsolati tőkére is szert tehetsz.

Amit várunk tőled:

  • Aktív hallgatói jogviszony
  • Jó tanulmányi eredmény
  • Érdeklődés a szakmai részletek iránt, természetes tudásvágy
  • Csapatszellem
  • Felhasználói szintű számítógép ismeret
  • Fegyelem (a vízmű veszélyes üzem!)
  • Orvosi igazolás, érvényes tüdőszűrő vizsgálati lap

Középiskolásoknak szóló nyári gyakorlat:

Szakmai gyakorlati programunk mellett lehetőség nyílik a középiskolások számára is nyári gyakorlat programunkba jelentkezni. A kiválasztás során itt is preferáljuk a vízügyi középiskolákból jelentkező diákokat, szükséges az aktív státusz igazolása is. Az időbeosztás szempontjából a diák vezetőjével rugalmasan alakíthatja munkaidejét, a vonatkozó törvényi elvárások teljesítése mellett.

Amennyiben ajánlatunk felkeltette érdeklődésedet, meghirdetett szakmai/ nyári gyakorlati helyeinkre a kepzes@drv.hu e-mail címen várjuk jelentkezéseteket. A további teendőkkel kapcsolatban írásban fogunk értesíteni.